Pikantny Hummus Z Czerwonej Papryki
Pikantny Hummus z czerwonej papryki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 420 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Mieszanka pieczonej papryki, gotowanie płyn z fasoli, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pikantny Pieczony Hummus Z Czerwonej Papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Dodać ciecierzycę i rozpocząć przetwarzanie.
Dodaj sok z cytryny i tahini. (Użyłam połowy bardzo dużej, ale łagodnej domowej cytryny. Dla zwykłych cytryn, chciałbym zacząć od połowy, sprawdzić smak, i dodać więcej w razie potrzeby.) W razie potrzeby, dodać 1/4 szklanki fasoli gotowania cieczy lub wody, tak, że ciecierzyca stać się gładką pastą.
Dodaj kminek, harrisa, chipotle w proszku, sól i połowę pieczonej czerwonej papryki. Proces do gładkiej. Posmakuj pikanterii i dodaj więcej harrisa w razie potrzeby.
Dodać pozostałą paloną czerwoną paprykę i pulsować grubo posiekać. Ciesz się jako nadzienie do dipów lub kanapek!