Pikantny gulasz wieprzowo-Paprykowo-Chili

Pikantny gulasz wieprzowo-Paprykowo-Chili
Pikantny gulasz wieprzowy i Paprykowo-chili może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 48g białka, 35g tłuszczu i w sumie 799 kalorii. Ten przepis służy 6. Za $4.1 za porcję, ten przepis okładki 51% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, pomidory w puszkach, grillowaną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 25 minut. Z łyżką wynik 91%, to danie jest wyjątkowe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Gulasz z wieprzowiny, szalotki i czerwonej papryki, Pikantna zupa gulaszowa z wieprzowiny i kapusty, oraz Słodki i pikantny Dr. Pepper Chili.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Zdobądź głęboki, żaroodporny garnek z pokrywką i podgrzej go na kuchence. Nabij tłuszcz na wieprzowinę w krzyżowy wzór aż do mięsa, a następnie obficie dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wlej dobrą porcję oliwy z oliwek do garnka i dodaj wieprzowinę tłustą stroną do dołu. Gotuj przez około 15 minut na średnim ogniu, aby wydobyć tłuszcz, następnie wyjmij wieprzowinę z garnka i odłóż na 1 stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj do garnka cebulę, chili, paprykę, kminek, majeranek lub oregano oraz szczyptę soli i pieprzu. Zmniejsz ogień i delikatnie gotuj cebulę przez 10 minut, następnie dodaj pokrojoną paprykę, grillowaną paprykę i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Nasiona KminkuNasiona Kminku
MajeranekMajeranek
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Włóż wieprzowinę z powrotem do garnka, trochę wstrząśnij, a następnie wlej tyle wody, aby tylko przykryć mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodaj ocet-to da mu ładny mały twang. Doprowadzić do wrzenia, nałożyć pokrywkę na wierzch, a następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Będziesz wiedział, kiedy mięso jest ugotowane, ponieważ będzie delikatne i lepkie, a po rozerwaniu za pomocą 2 widelców łatwo się rozpadnie. Jeśli jeszcze go nie ma, włóż garnek z powrotem do piekarnika i bądź trochę cierpliwy!
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Gdy mięso będzie już prawie gotowe, gotuj ryż w osolonej, wrzącej wodzie przez 10 minut, aż będzie niedogotowany, a następnie odcedź w durszlaku, zachowując część wody do gotowania i wlewając ją z powrotem na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Umieść durszlak na patelni na małym ogniu i załóż pokrywkę. Pozostaw do wyschnięcia na parze i gotuj przez 10 minut - dzięki temu ryż będzie piękny i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
W małej misce wymieszaj śmietanę, skórkę z cytryny i większość pietruszki. Gdy mięso będzie gotowe, wyjmij garnek z piekarnika i skosztuj gulaszu. Szukasz równowagi słodyczy z papryki i pikantności z kminku. Rozerwij lub rozbij mięso i podawaj gulasz w dużym naczyniu lub misce, z parującym ryżem i smakową śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Posyp resztą posiekanej natki pietruszki i włóż!
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt

Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Podczas gdy Węgierskie czerwone wino byłoby odpowiednie, poleciliśmy kilka łatwiejszych do znalezienia czerwonych win, które również będą dobrze działać. Jednym z win, które możesz spróbować, jest K Vintners Morrison Lane Syrah. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
K Vintners Morrison Lane Syrah
K Vintners Morrison Lane Syrah
Najstarsze nasadzenia Syrah w Dolinie Walla Walla, Południowo-wschodnie zbocza, nieco chłodniejsze miejsce u podnóża Gór Błękitnych. Ciasno nawinięty na długie życie. Prażona Ziemia, lawenda, suszone zioło i peklowane mięso. Poważny rodowód, poważne wino.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn