Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata

Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego gulaszu jagnięcego z Daktylem, miętą i Gremolatanem pietruszki. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Jeśli masz sól i pieprz, mięta, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, Marchewka pieczona z miętą i pietruszką Gremolata, oraz Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej duży piec holenderski na dużym ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Solą i pieprzem jagnięcinę i zapiekać, aż będzie złoty kolor ze wszystkich stron. Robię to w 2 partiach, aby dać pokój jagnięcy do zgrzewania, a nie parowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Wyjąć z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj cebulę i seler, i smażyć na złoty kolor, skrobanie się brązowe kawałki z dna garnka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj czosnek, kardamon, kolendra i chile i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5
Dodać koncentrat pomidorowy i nadal gotować, ciągle mieszając, aż pasta zmieni się w głęboki bordowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Dodać solankę z oliwek i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Do garnka dodajemy pomidory, bulion, suszone morele i skórkę z cytryny. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, przez 1 i pół godziny lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać oliwki podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
8
Dodać gremolata łącząc wszystkie składniki razem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Wlać cous cous do pustego naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
2
Wlać gulasz na wierzch, nie mieszać i przykryć folią aluminiową. Cous cous należy ugotować po pięciu minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Podawać gulasz ze zdrową porcją gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn