Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata

Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego gulaszu jagnięcego z Daktylem, miętą i Gremolatanem pietruszki. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Jeśli masz sól i pieprz, mięta, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, Marchewka pieczona z miętą i pietruszką Gremolata, oraz Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej duży piec holenderski na dużym ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Solą i pieprzem jagnięcinę i zapiekać, aż będzie złoty kolor ze wszystkich stron. Robię to w 2 partiach, aby dać pokój jagnięcy do zgrzewania, a nie parowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Wyjąć z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj cebulę i seler, i smażyć na złoty kolor, skrobanie się brązowe kawałki z dna garnka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj czosnek, kardamon, kolendra i chile i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
5
Dodać koncentrat pomidorowy i nadal gotować, ciągle mieszając, aż pasta zmieni się w głęboki bordowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Dodać solankę z oliwek i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Do garnka dodajemy pomidory, bulion, suszone morele i skórkę z cytryny. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, przez 1 i pół godziny lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele SuszoneMorele Suszone
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać oliwki podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
8
Dodać gremolata łącząc wszystkie składniki razem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1
Wlać cous cous do pustego naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
2
Wlać gulasz na wierzch, nie mieszać i przykryć folią aluminiową. Cous cous należy ugotować po pięciu minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Podawać gulasz ze zdrową porcją gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn