Pikantny gulasz jagnięcy z Daktylem, miętą i natką pietruszki Gremolata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego gulaszu jagnięcego z Daktylem, miętą i Gremolatanem pietruszki. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 27g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. Jeśli masz sól i pieprz, mięta, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, Marchewka pieczona z miętą i pietruszką Gremolata, oraz Kotlety Jagnięce Z Miętą Gremolata dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej duży piec holenderski na dużym ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Solą i pieprzem jagnięcinę i zapiekać, aż będzie złoty kolor ze wszystkich stron. Robię to w 2 partiach, aby dać pokój jagnięcy do zgrzewania, a nie parowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Wyjąć z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodaj cebulę i seler, i smażyć na złoty kolor, skrobanie się brązowe kawałki z dna garnka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodaj czosnek, kardamon, kolendra i chile i smażyć przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5
Dodać koncentrat pomidorowy i nadal gotować, ciągle mieszając, aż pasta zmieni się w głęboki bordowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Dodać solankę z oliwek i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Do garnka dodajemy pomidory, bulion, suszone morele i skórkę z cytryny. Doprowadzić płyn do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, przez 1 i pół godziny lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morele Suszone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Ciasto Kukurydziane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
7
Dodać oliwki podczas ostatnich 10 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane
8
Dodać gremolata łącząc wszystkie składniki razem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Wlać cous cous do pustego naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)
2
Wlać gulasz na wierzch, nie mieszać i przykryć folią aluminiową. Cous cous należy ugotować po pięciu minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
3
Podawać gulasz ze zdrową porcją gremolaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych