Pikantny czosnek i anchois Farfalle
Potrzebujesz dania głównego peskatariańskiego ? Pikantny farfalle z czosnkiem i anchois może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 384 kalorii , 15 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płatki papryki, liście młodego szpinaku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . 43 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 97% . Ta ocena jest znakomita. Podobne przepisy obejmują Artisan Farfalle Pasta With Smoked Salmon and Cream Sauce , Farfalle With Broccoli, Carrots and Tomatoes oraz Farfalle with Peas, Ham and Cream .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale nadal jędrny, od czasu do czasu mieszając, przez 8 do 10 minut.
Odcedź i zachowaj około 1 szklanki wody z makaronu.
Na patelni o średnicy 12 cali i nieprzywierającej powierzchni rozgrzej 1/4 szklanki oliwy extra vergine na średnim ogniu.
Dodaj pastę z anchois, płatki czerwonej papryki i czosnek. Smaż, aż aromaty będą aromatyczne, 2 minuty.
Dodaj szpinak, 3/4 łyżeczki soli i gotuj, aż zwiędnie, około 3 minut.
Dodaj bułkę tartą i smaż, aż się lekko zrumieni, około 2–3 minut.
W dużej misce wymieszaj mieszankę bułki tartej, ugotowany makaron i połowę sera.
Jeśli to konieczne, dodaj odłożoną wodę z makaronu, aby rozluźnić makaron.
Skropić pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, posypać resztą sera i podawać.