Pikantny czosnek i anchois Farfalle

Pikantny czosnek i anchois Farfalle
Potrzebujesz dania głównego peskatariańskiego ? Pikantny farfalle z czosnkiem i anchois może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 384 kalorii , 15 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup płatki papryki, liście młodego szpinaku, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . 43 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 97% . Ta ocena jest znakomita. Podobne przepisy obejmują Artisan Farfalle Pasta With Smoked Salmon and Cream Sauce , Farfalle With Broccoli, Carrots and Tomatoes oraz Farfalle with Peas, Ham and Cream .

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale nadal jędrny, od czasu do czasu mieszając, przez 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Odcedź i zachowaj około 1 szklanki wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Na patelni o średnicy 12 cali i nieprzywierającej powierzchni rozgrzej 1/4 szklanki oliwy extra vergine na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj pastę z anchois, płatki czerwonej papryki i czosnek. Smaż, aż aromaty będą aromatyczne, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pasta AnchoisPasta Anchois
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodaj szpinak, 3/4 łyżeczki soli i gotuj, aż zwiędnie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodaj bułkę tartą i smaż, aż się lekko zrumieni, około 2–3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
8
W dużej misce wymieszaj mieszankę bułki tartej, ugotowany makaron i połowę sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Jeśli to konieczne, dodaj odłożoną wodę z makaronu, aby rozluźnić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
10
Skropić pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, posypać resztą sera i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn