Pikantne Szparagi-Tempeh Stir-Fry
Pikantne szparagi-Tempeh Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny, sos sojowy, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wołowina i kapusta Stir Fry, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Stek Sezamowy Stir Fry.
Instrukcje
Zerwać twarde końce szparagów.
Cut spears ukośnie na 2-calowe kawałki. Odstawić.
Połączyć bulion warzywny, sos sojowy, i skrobia kukurydziana w małej misce; wymieszać trzepaczką, aż będzie gładka. Odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju sezamowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tempeh, i stir-fry 4 do 5 minut lub aż złoty.
Usuń tempeh z patelni; odstawić.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego w tej samej patelni.
Dodać czosnek, papryka czerwona, szparagi, i grzyby na patelni, i stir-smażyć 3 minuty lub aż szparagi są chrupiące-przetargu.
Dodać mieszankę bulionu; doprowadzić do wrzenia i gotować 2 do 3 minut lub aż zgęstnieje.
Dodaj tempeh, i gotować 1 minutę lub do dokładnie ogrzane.
Podawać na brązowym ryżu.