Pikantne Steki Marynowane Czosnkiem
Pikantne steki marynowane w czosnku to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. Na 6,69 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz płynny aromat dymu wędzarniczego, sos worcestershire, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 3454 fanów. Sprawdza się jako drogie danie główne dla valentin day. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Spróbuj Pikantne Steki Marynowane Czosnkiem, Pikantne Steki Marynowane Czosnkiem, oraz Marynowane Steki Ze Szparagami Polane Bułką Tartą Czosnkową A dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać ocet, sos sojowy, czosnek, miód, oliwa z oliwek, mielony czarny pieprz, sos Worcestershire, cebula w proszku, sól, płynny dym, i pieprz cayenne.
Steki umieść w płytkim szklanym naczyniu z marynatą i obróć do płaszcza. Aby uzyskać optymalny smak, przetrzyj płyn do mięsa. Przykryć i marynować w lodówce przez 1 do 2 dni.
Rozgrzej grill na średnim i wysokim ogniu.
Lekko nasmarować ruszt grillowy. Steki Grill 7 minut na stronie, lub do pożądanej doneness. Wyrzucić resztki marynaty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.