Pikantne spaghetti z grzybami czosnkowymi
Jeśli masz o 25 minut do spędzenia w kuchni, pikantne spaghetti z grzybami czosnkowymi może być niesamowite bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 760 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, chili, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Spaghetti Z Pieczarkami, Czosnkiem I Olejem, Czosnek parmezan Spaghetti Squash z pieczarkami, oraz Pieczone Spaghetti Squash z pieczarkami, czosnkiem i szałwią.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać grzyby, następnie smażyć na dużym ogniu przez 3 min, aż się zezłocą i zmiękną.
Dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 1 min, a następnie przekładamy do miski z natką pietruszki.
Dodać cebulę i seler na patelnię z resztą oleju, następnie smażyć przez 5 minut, aż lekko zabarwiony.
Wmieszać pomidory, chili i trochę soli, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 10 minut, aż zgęstnieje. W międzyczasie zagotować spaghetti, następnie odcedzić. Wymieszać z sosem, top z grzybami garlicky, następnie podawać.