Pikantne Owoce Marakui-Glazurowane Krewetki

Pikantne owoce marakui-glazurowane krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 36g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,06 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sos sojowy, sok z limonki, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać owoce męczennicy, można śledzić to danie główne z Marakuja Pawłowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Chrupiąca patelnia zapiekana Florida Snapper z kremem z marakui i cytrusami Florida i ogoloną sałatką z kopru włoskiego, przyozdobiona smażonymi krewetkami Florida Gulf i pikantnym Zielonym dżemem z Mango, Sałatka szpinakowa z sosem z marakui i migdałami szkliwionymi klonem, oraz Krewetki zawinięte w boczek z musztardą z marakui.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować wodę i cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj miąższ marakui, dobrze mieszając i gotuj 1 minutę.
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut.
Mieszankę marakui przecedzić przez sito do dużej miski; wyrzucić nasiona.
Dodaj sok z limonki, sos sojowy, czerwony pieprz i sól, dobrze mieszając. Ustaw 1/2 szklanki mieszanki owoców męczennicy bok.
Dodaj krewetki do pozostałej mieszanki marakui, i wrzucić dobrze do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce 15 minut.
Wątek 4 krewetki na każdym z 8 (10-calowy) szaszłyki.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia, fastrygowanie z zarezerwowanej mieszanki 1/2 Puchar marakui.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.