Pikantne małże z imbirem i trawą cytrynową

Pikantne małże z imbirem i trawą cytrynową mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 206 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz jalapeño, trawę cytrynową, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże w rosole imbirowo-cytrynowym, Herbata z imbiru i trawy cytrynowej-małże gotowane na parze, oraz Pikantne Małże Na Parze Z Trawą Cytrynową, Chile I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w dużej, głębokiej patelni.
Dodać imbir, trawa cytrynowa i jalapeo i gotować na dużym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać małże i wody i wrzucić do herbu. Przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż małże otwarte, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do dużej, głębokiej miski; wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają się.
Ostrożnie wlać nagromadzony płyn z małży z powrotem do patelni. Wymieszać z brązowym cukrem, azjatyckim sosem rybnym, niesolonym masłem i mieloną kolendrą.
Polać małże sosem z patelni i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.