Pikantne małże na parze z pieczywem czosnkowym

Pikantne małże na parze z pieczywem czosnkowym
Pikantne małże na parze z pieczywem czosnkowym wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz chłopski chleb, oregano, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Pikantne Małże Na Parze Z Pieczywem Czosnkowym, Pikantne małże na parze w piwie, oraz Pikantne małże gotowane na parze w rosole Miso dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na każdą kromkę chleba posmaruj 1 łyżeczkę oleju. Tosty na brązowo i chrupiące. Natrzyj obie strony (jedną stronę, jeśli używasz bagietki) całym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
BagietkaBagietka
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Pokrój chleb na pół na przekątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
3
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować pokrojony czosnek, szalotki i sól, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki i czosnek kolor lekko, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać małże, przecier pomidorowy, Wino i płatki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, aż małże otwarte, 1 do 2 protokół. (Odrzuć wszystkie małże, które się nie otwierają.) Odkryć patelnię i dodać zioła; wrzucić do połączenia. Małże podzielić równomiernie pomiędzy 4 miski i łyżką bulionu na nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podawać z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
6
W porcji: 415 kalorii, 13,9 grama tłuszczu, 1,9 grama tłuszczów nasyconych, 45,2 grama węglowodanów, 2,9 grama błonnika, 15,2 grama białka
7
Self

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn