Pikantne kalmary z boczkiem i szalotkami
Pikantne kalmary z boczkiem i szalotki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 283 kalorie, 31g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka boczku, płatki czerwonej papryki, scleaned squid i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone kalmary z pikantnym majonezem, Kalmary smażone na patelni z pikantną marynatą nad Linguine, oraz Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalmary opłukać pod zimną wodą, a następnie osuszyć pomiędzy papierowymi ręcznikami. Połówki dużych macek wzdłuż i przeciąć ciała (w tym klapy, jeśli są przymocowane) poprzecznie na pierścienie o szerokości 1/2 cala.
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i ostry, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Wrzucić kalmary z 1/4 łyżeczki soli.
Ogrzać tłuszcz pozostały w patelni na dużym ogniu, aż bardzo gorąco, następnie sauté kalmary z szalotki i płatki czerwony pieprz aż tylko gotowane przez, o 3 protokół.
Natychmiast podawać kalmary, posypane boczkiem.