Pikantne jajka z Focaccią
Przepis pikantne jajka z Focaccian jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.0 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, szalotki, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 128 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jaja Rozpieszczone, Jajka Rozpieszczone W Filiżankach, oraz Jaja rozpieszczone z drobnymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 4 protokół.
Dodaj zielony pieprz i jalapeno i nadal gotować, aż papryka po prostu zmiękną, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać posiekane zielone chili i śmietanę i mieszać do całkowitego wymieszania. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podzielić na ramekiny.
Rozbij 2 jajka na każdy ramekin i umieść w piekarniku, aż jajka będą miękko ustawione, ale białka nadal będą płynne, około 15 minut. Pokrój focaccię w cienkie paski i podawaj wzdłuż bocznych jaj, udekoruj plasterkami szalotki i dodatkowym ostrym sosem.