Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie

Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie
Pikantne filety z plamiaka na pomarańczowo-pietruszkowym kuskusie to pescatarian danie główne. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów piniowych, skórki pomarańczowej, pietruszki liściastej i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Filety z sosem natartym i pieczonym Gardłoszem pomarańczowym, Kasza Wołowa Z Natką Pietruszki Kuskus, oraz Pikantne filety rybne z sosem maślanym cytrynowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 170C / konwencjonalny 190C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Filety z plamiaka natrzeć mieszanką przypraw i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PlamiakaFilety Z Plamiaka
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Do dużej żaroodpornej miski włożyć kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zalać 500 ml wrzącej wody i pozostawić do namoczenia na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
W międzyczasie roztopić masło na patelni i gotować cebulę delikatnie przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Zdjąć z ognia i wymieszać w orzeszki piniowe i sułtanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
7
Rozgnieść widelcem kuskus, dodać mieszankę cebuli, skórkę pomarańczową i sok oraz połowę natki pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić czarnym pieprzem. Przełóż do tacki do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Filety rybne ułożyć na kuskusie. Przykryć luźno dużym kawałkiem folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
9
Piec przez 15-20 minut, w którym to czasie ryba powinna być gotowana, zależy to od grubości filetów. Aby sprawdzić, miąższ powinien wyglądać na nieprzezroczysty i łatwo się łuszczyć, gdy jest popychany widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Podawać od razu, posypane pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do filetów z plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn