Pikantne duszone bakłażany z ciecierzycą i śliwkami
Pikantne duszone bakłażany z ciecierzycą i śliwkami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka bulionu warzywnego, szalotki, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą, Gulasz Jagnięcy Z Pasternakiem, Śliwkami I Ciecierzycą, oraz Duszone bakłażany i ziemniaki z pomidorami, kaparami i oliwkami.
Instrukcje
1 wrzucić kostki bakłażana w oleju roślinnym w płytkiej patelni do pieczenia i umieścić w jednej warstwie pod rozgrzanym brojlerem, aż lekko zwęglone powinno to potrwać 10-15 minut i będą potrzebować obracania i wstrząsania od czasu do czasu.
Rozgrzać olej sezamowy w dużym woku, następnie dodać czosnek, imbir i szalotki i gotować przez 5 minut, regularnie obracając.
Dodać bakłażan na patelni, wraz z ciecierzycą, bulion, i sos sojowy i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj śliwki i gotować przez kolejne 10 protokół.
Dodać skrobię kukurydzianą i wymieszać, aby zagęścić.
Wlać mieszaninę do naczynia i posypać kolendry i chile.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;