Pikantne Curry Z Kraba-Styl Bangla
Pikantne curry z kraba-styl Bangla może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 2,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 6G tłuszczu i w sumie 258 kalorii. 11 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Mieszanka soli, strąków strąków kardamonu, pomidorów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką ocena 96%, to danie jest ogromne. Podobne przepisy obejmują Pikantny gorący Dip krabowy w stylu południowo-zachodnim, Krab Chili (Krab w sosie kwaśno-pikantnym) przepis, oraz Curry z kraba.
Instrukcje
Przetrzyj kraby 1 łyżeczką kurkumy i 1/2 łyżeczki soli; pozwól im marynować przez 1 godzinę.
Połącz nasiona gorczycy i gorącą wodę w małej misce i odstaw na 10 minut. Użyj moździerza i tłuczka, aby zmielić nasiona na grubą pastę.
Rozgrzej olej w woku lub kadhai na średnim ogniu.
Dodaj kraby i smaż, aż zmienią kolor, około 4 minut.
Wyjmij kraby z oleju i odstaw na bok.
Dodaj pokrojoną cebulę do woka i gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta, około 5 minut. Podnieś ogień do wysokiego, dodaj ziemniaki i gotuj, ciągle mieszając, przez około 2 minuty.
Dodaj goździki, laskę cynamonu, strąki kardamonu i ziarna pieprzu i mieszaj przez trzydzieści sekund.
Dodaj pomidory, pastę imbirową i pastę czosnkową. Przekrój trzy papryczki chili na pół i dodaj je do woka. Gotuj i mieszaj przez dodatkową minutę lub dwie na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego; dodaj pozostałą 1 łyżeczkę kurkumy, pieprz cayenne i pastę musztardową i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj kraby do woka i wlej tyle wody, aby przykryć warzywa. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj cukier i sól do smaku.
Przykryj wok, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, a woda zmniejszy się o połowę, około 10 minut.
Zdejmij pokrywkę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, jeszcze około 5 minut.
Wyciśnij kawałek cytryny na gotowe danie.
Udekoruj posiekaną kolendrą i pokrojonym zielonym chile i podawaj na gorąco z ryżem.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla Kraba. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły Krab (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 44 dolarów za butelkę.
![The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay]()
The Calling Sullivan Vineyard Chardonnay
Piękne skoncentrowane dojrzałe owoce i nuty creme brulee na nosie prowadzą do pełnego podniebienia masła jabłkowego, dojrzałego melona i orzecha laskowego ze zintegrowanym dębem i długim trwałym wykończeniem.