Pikantna Zupa Dyniowa
Pikantna zupa z dyni to przystawka, która serwuje 4. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. Ten przepis z prostych przepisów wymaga ciężkiej śmietany ubijającej, cebuli, mielonej kolendry i jogurtu. 4598 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni, oraz Pikantna Zupa Dyniowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę na maśle, dodać czosnek, imbir, przyprawy: roztopić masło w dużym (5 do 6 quart), grubym dnie garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć, aż zmiękną, o 5 do 6 protokół.
Dodać mielony czosnek i imbir, gotować jeszcze minutę.
Dodaj curry, kminek, kolendrę, cynamon i sól. Gotować przez kolejne 2 minuty.
Dodaj bulion, liście laurowe i puree z dyni:
Dodać bulion z kurczaka i liście laurowe.
Dodać purée z dyni i wodę. Wymieszać, aby połączyć. Jeśli zupa jest zbyt gęsta jak na twój smak, dodaj więcej bulionu lub wody, aby ją rozrzedzić.
Zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
Usunąć liście laurowe. Użyj blendera zanurzeniowego do przecieru zupy.
Mieszać w śmietanie: tuż przed podaniem, mieszać w śmietanie.
Dodaj czarny pieprz i dostosuj przyprawy do smaku.
W razie potrzeby dodaj więcej soli.
Skropić zwykłym jogurtem, który został rozcieńczony z odrobiną wody i posypać prażonymi pestkami dyni do podania.