Pikantna zapiekanka z pietruszką
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli 1,75 zł za porcję spada w budżecie, pikantne zapiekanki z pietruszką mogą być spektakularne bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rutabagas, pietruszka z płaskim liściem, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ostra marchewka z pietruszką i kolendrą, Grillowany Stek Flankowy Z Pikantnym Sosem Pietruszkowym, oraz Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować rutabagas aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką, przenieść rutabagas do dużej blachy do pieczenia i ostudzić.
Dodać pietruszkę do wrzącej wody i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Odcedzić i lekko ostudzić. Wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodaj szalotki, jalapeos i czosnek. Lekko doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać bulion i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać śmietanę i dusić na małym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 8 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 4 protokół. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Masło 10-na-15-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż połowę plastrów rutabaga w naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Za pomocą łyżki szczelinowej przykryć pietruszką rutabagas i polać połowę śmietany natką pietruszki. Top z pozostałą rutabagas i wlać pozostały krem na nich; naciśnij delikatnie, aby wyrównać plastry. Przykryć folią i piec około 1 godziny, lub do bulgotania.
Umieść stojak piekarnika 6 cali od ciepła i rozgrzej brojlery.
Posypać parmezanem na rutabagas i broil, obracanie naczynia w razie potrzeby, aż rumiane, o 2 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut przed podaniem.