Pikantna zapiekanka z pietruszką

Pikantna zapiekanka z pietruszką
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Jeśli 1,75 zł za porcję spada w budżecie, pikantne zapiekanki z pietruszką mogą być spektakularne bezglutenowe i pierwotne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rutabagas, pietruszka z płaskim liściem, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ostra marchewka z pietruszką i kolendrą, Grillowany Stek Flankowy Z Pikantnym Sosem Pietruszkowym, oraz Pieczeń wołowa z pikantnym sosem pomidorowym z pietruszką.

Instrukcje

1
W dużym garnku wrzącej osolonej wody, gotować rutabagas aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżką, przenieść rutabagas do dużej blachy do pieczenia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać pietruszkę do wrzącej wody i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Odcedzić i lekko ostudzić. Wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
4
Roztopić masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj szalotki, jalapeos i czosnek. Lekko doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać bulion i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
Dodać śmietanę i dusić na małym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 8 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 4 protokół. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
8
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Masło 10-na-15-calowe szklane naczynie do pieczenia. Ułóż połowę plastrów rutabaga w naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Za pomocą łyżki szczelinowej przykryć pietruszką rutabagas i polać połowę śmietany natką pietruszki. Top z pozostałą rutabagas i wlać pozostały krem na nich; naciśnij delikatnie, aby wyrównać plastry. Przykryć folią i piec około 1 godziny, lub do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Umieść stojak piekarnika 6 cali od ciepła i rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Posypać parmezanem na rutabagas i broil, obracanie naczynia w razie potrzeby, aż rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
12
Pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 15 minut przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn