Pikantna Włoska Frittata
Przepis pikantne Włoskie Frittata może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 minut. Ten poranny posiłek ma 118 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 54 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szynkę, parmezan, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Frittata słodka i słona, Pikantne Ziemniaczane Frittata, oraz Frittata Włoska.
Instrukcje
Ubić wszystkie składniki z wyjątkiem szynki, masła i cebuli dokładnie widelcem lub wire trzepaczką do dobrze wymieszane. Wymieszać z szynką.
Roztopić masło w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle 4 do 5 minut, często mieszając, aż będzie krucho-miękka; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej.
Wlać mieszaninę jaj do patelni. Przykryć i gotować 9 do 11 minut lub aż jajka są ustawione wokół krawędzi i jasnobrązowy na dole.