Pikantna wiosenna ryba
Jeśli masz w pobliżu 25 minut do spędzenia w kuchni, pikantna wiosenna ryba może być świetnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka gałka imbir, sos sojowy, wiosenne warzywa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pikantny Groszek Wiosenny, Pikantna Włoska Sałatka Wiosenna, oraz Zesty Fish Po ' Boys.
Instrukcje
Wrzucić ryby z sosem sojowym, czosnek i imbir.
Rozgrzać olej na nieprzywierającym woku lub patelni i dodać rybę i marynatę. Skwierczeć przez 3 minuty z każdej strony, aż ryba będzie prawie ugotowana.
Wrzucić zieleni i plusk wody i niech wszystko gotować na wolnym ogniu przez 5 min, aż zielenie zwiędły. Łyżka wszystko na talerzu i podawać z ryżem lub makaronem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.