Pikantna tarta Śliwkowa z kremem marsala
Pikantna tarta Śliwkowa z kremem marsala to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz zmielone migdały, masło, śmietana sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 40%. Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, Tarta Z Kremem Śliwkowym, oraz Tarta Z Kremem Śliwkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połówki, kamień i ćwierć śliwki i umieścić na jednej stronie.
Masło rozgrzać na dużej patelni z przyprawą i cukrem muscovado przez 1-2 minuty, aż masło się rozpuści. Wsypać śliwki, skórkę i Porto i gotować przez 1-2 minuty, mieszając, aż cukier częściowo się rozpuści.
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni i przyciąć do szorstkiej 38cm okrągłej. Nie musisz być zbyt schludny. Podnieś ciasto, układając je na wałku do ciasta, a następnie układając na dużej blasze do pieczenia. Ciasto powinno być zbyt duże, z dużą ilością wiszącą na brzegach.
Posypać zmielone migdały na cieście do 7 cm od krawędzi. Ułóż śliwki i ich soki na migdałach, a następnie odwróć zwisające ciasto na owoce, pozostawiając dużą dziurę w środku. Nie ma potrzeby być zbyt wybredny, dopóki para może uciec i owoce pokazują, będzie dobrze.
Wymieszaj ciasto z ubitym jajkiem i posyp cukier demerara na wierzch.
Piec przez 30-40 minut, aż będzie złoty.
Kilka minut przed podaniem delikatnie podgrzać budyń na patelni, następnie wymieszać z marsalą lub sherry.
Ciasto podawać z utrzymującym się ciepłem i kremem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "