Pikantna Solanka Z Kurczaka
Pikantna solanka z kurczaka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 510 kalorii, 37g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz nasiona selera, sos sojowy kikkoman, przyprawioną sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pomarańczowy Pieczony kurczak z solanką do piwa, Podstawowa, uniwersalna solanka do mięs, kurczaków i indyków, oraz Jak Solać indyka.
Instrukcje
Usuń podroby z jamy kurczaka, opłucz kurczaka wewnątrz i na zewnątrz.
W dużym garnku lub pojemniku wymieszaj wodę, szałwię, nasiona selera, tymianek, sól, cukier i sos sojowy, aby utworzyć solankę. Dobrze wymieszać, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Umieścić kurczaka w solance, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub na noc.
Wyjąć kurczaka z solanki i dobrze spłukać wewnątrz i na zewnątrz.
Posypać 2 łyżkami soli przyprawionej.
Piec kurczaka w temperaturze 400 stopni F przez 45 minut.