Pikantna pieczona wieprzowina z sosem z kaczki
Pikantna pieczona wieprzowina z sosem z kaczki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1861 kalorii, 197g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.21 za porcję. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, melasę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pikantna pieczona wieprzowina z sosem z kaczki, Słodko-pikantna pieczona polędwiczka wieprzowa, oraz Wieprzowina W Pikantnym Sosie Imbirowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zalać dużą patelnię sprayem do pieczenia.
Całość doprawiamy solą i czarnym pieprzem i układamy na przygotowanej patelni. W małej misce, ubij razem sos sojowy, melasę, gorącą musztardę i czosnek w proszku.
Mieszankę sosu sojowego posmarować wieprzowiną. Piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje co najmniej 160 stopni F.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić wieprzowinę na 10 minut.
Pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.;
Podczas pieczenia wieprzowiny, w małym rondlu, połączyć konfitury śliwkowe, chutney, ocet, cukier i imbir. Ustaw patelnię na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 do 15 minut.
Wrzucić makaron somen z szalotki i olej z orzeszków ziemnych.
Wyjąć wieprzowinę z piekarnika.
Podawać 2/3 wieprzowiny z sosem śliwkowym i makaronem somen. Rezerwa pozostała wieprzowina, około 12 do 16 cienkich plastrów, dla panini.