Pikantna pieczona papryka z komosą ryżową i kukurydzą
Pikantna pieczona papryka z Quinoanem i kukurydzą jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 13g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantna Quinoa-Faszerowana Papryka, Pieczona komosa ryżowa ze szpinakiem, czerwoną papryką i serem, oraz Pieczona kremowa kukurydza z czerwoną papryką i Jalapenos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Linia ciastka arkusz z folią.
Umieść Poblano chiles na prześcieradle. Broil 8 minut, obracając raz, aż poczernieje.
Umieść poczernione chiles w misce; przykryj szczelnie.
W międzyczasie umieść kukurydzę i cebulę na tym samym arkuszu ciastek. Broil 10 minut, mieszając po 5 minutach.
Obrać zwęgloną skórę z poczerniałych chiles; grubo posiekać chiles.
Miejsce w średniej misce.
Dodaj pieczoną kukurydzę i cebulę, olej, sok z limonki, oregano, kminek, sól i pieprz.
Dodać pomidory i gotowane quinoa; wrzucić.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Każdą paprykę przeciąć na pół; usunąć nasiona i membrany (w razie potrzeby pozostawić łodyżkę). Połówki pieprzu wypełnić mieszanką quinoa; posypać równomiernie serem.
Piec 15 minut lub do papryki są miękkie i farsz jest gorący.