Pikantna mieszanka przekąsek ze świńską skórą i orzechami kukurydzianymi
Pikantna mieszanka przekąsek ze świńską skórą i orzechami kukurydzianymi może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 387 kalorii, 16 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 1,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga prażonych orzeszków ziemnych w miodzie, sosu worcestershire, soli koszernej i skórek wieprzowych. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest solidne. Płatki kukurydziane Chivda (pikantna indyjska mieszanka przekąsek), mieszanka przekąsek z orzechami żurawinowymi i mieszanka przekąsek z miodem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Wrzuć skórki wieprzowe, chipsy tortilla, orzechy kukurydziane i orzeszki ziemne razem do dużej miski.
W osobnej misce wymieszaj skórkę i sok z limonki, Worcestershire, chili w proszku, cayenne i 1/2 łyżeczki soli.
Sosem polej mieszankę przekąsek i dobrze ją pokryj.
Rozłóż na blasze do pieczenia z brzegiem i piecz, aż mieszanka będzie opiekana i prawie całkowicie sucha, około 10 minut, podrzucając mniej więcej w połowie.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 dni.