Pikantna kolacja z chlebem kukurydzianym i wołowiną
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić w domu pikantny obiad z wołowiną i kukurydzą. Jedna porcja zawiera 217 kalorii , 6 g białka i 9 g tłuszczu . Za 56 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i jest gotowy w około 55 minut . Jeśli masz pod ręką mielony kminek, papryczki chili, cebulę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 43% to danie jest całkiem dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również pikantny kurczak w marynacie z limonki z domową salsą z arbuza , pikantna sałatka ze szpinaku i pikantny makaron z zielonymi orzechami i pesto z jalapeño .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. Wymieszaj z ketchupem i solą.
Przygotuj mieszankę do muffinek kukurydzianych zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozłóż połowę ciasta w natłuszczonej, kwadratowej formie do pieczenia o wymiarach 8 cali. Nałóż łyżką mieszankę wołową na ciasto; posyp serem.
Resztę ciasta rozsmaruj na serze.
Piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie w małym rondelku wymieszaj składniki sosu. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje.
Po wyjęciu z piekarnika odstaw chleb na 5 minut; pokrój go w kwadraty i polej sosem.