Pikantna fasolka francuska

Pikantna fasolka francuska
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Tangy French Beans. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 42 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz pod ręką fasolkę szparagową, ocet jabłkowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Mój Tangy French Dressing, Tangy Green Beans i Tangy Green Beans.

Instrukcje

1
Na patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. W małej misce połącz cukier i skrobię kukurydzianą; wymieszać z octem i 2 łyżkami wody, aż masa będzie gładka. Wymieszaj na patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub do momentu zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz fasolę z pozostałą wodą. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 6-8 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj mieszaninę bekonu i wrzuć do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce

Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z szampanem, bordeaux i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuska kuchnia, ale rzadko można pomylić się z szampanem. Jeśli Twój posiłek wymaga białego wina, możesz spróbować także białego burgunda. Aby uzyskać kolor czerwony, spróbuj mieszanki czerwonego bordeaux. Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym wyborem. Kosztuje około 103 dolarów za butelkę.
Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux
Mieszanka Terra Blanca „ONYX” Mountain Bordeaux
Malina i wiśnia z nutami fiołków wyłaniają się z kieliszka i mieszają się z delikatnymi przyprawami i prażonym dębem w nosie. Gładkie, soczyste aromaty jeżyn, czarnej wiśni i czarnej porzeczki otulają rdzeń pełnych, a jednocześnie miękkich, strukturalnych tanin. Nuty cedru z lekkimi akcentami przypraw łączą się z utrzymującymi się aromatami wiśni i jagód otoczonymi morzem bogatej czekolady na podniebieniu.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn