Pikantna Fasola
Pikantne fasolki to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 131 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, chili w proszku, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantna Fasola Refried, Ostra Fasolka Szparagowa, oraz Spicy Beans ' n ' Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać fasolę pod zimną wodą, sortując wszelkie skały/cząstki.
Włożyć fasolę do garnka z szynką i przykryć wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny, sprawdzając od czasu do czasu, aby upewnić się, że poziom wody jest w porządku.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby.Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, czerwoną paprykę, czosnek i jalapeno. Przykryć i kontynuować gotowanie przez kolejną godzinę lub dwie, pamiętając, aby sprawdzić poziom wody.
Dodaj sól, chili w proszku (w razie potrzeby) i pieprz, a następnie przykryj i gotuj przez kolejne 20 do 30 minut, lub aż fasola będzie piękna i miękka.
Podawać z chlebem kukurydzianym jako posiłek lub łyżką na nachos, tacos itp.