Pierś z kurczaka z kremem Pancetta i groszkiem
Pierś z kurczaka z kremem Pancetta i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, sól koszerna, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piersi z kurczaka w kremie Pancetta z groszkiem, Kurczak Marsala z Pancettanem i śmietaną, oraz Pierś z indyka w pancetcie z nadzieniem z cytryny i orzechów sosny herby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Wyjąć czosnek z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; czosnek rezerwy. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj pancetta; smażyć 4 minuty lub do chrupkości.
Pancetta wyjąć z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; pancetta rezerwy.
Posypać kurczaka solą i pieprzem; smażyć 4 minuty z każdej strony.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż płyn prawie odparuje (około 3 minut). Powrót kurczaka na patelnię.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować przez 6 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj mascarpone na patelnię, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Połączyć wodę i mąkę, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do patelni; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty; mieszać w pancetta, czosnek, i groszek. Gotować 1 minutę.