Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym
Pierś kurczaka w sosie pomarańczowym to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane odtłuszczone mleko, sól, Maderę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki w sosie pomarańczowym Brandy, Herbed Pierś Z Indyka W Sosie Pomarańczowym-Garnek Crock, oraz Pierś z kaczki pieczonej tymiankiem w sosie pomarańczowo-winnym.
Instrukcje
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki pieprzu i posmarować 1 łyżką roztopionej margaryny.
Umieścić kurczaka na stojaku brojlerów patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 16 do 18 minut lub do kurczak jest gotowy.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać.
Przykryj małą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania; dodaj 1 łyżkę margaryny.
Umieść na średnim ogniu, aż margaryna się roztopi.
Dodaj szalotki i saute 1 minutę lub do miękkości.
Dodaj sok pomarańczowy, Madera, i czosnek; gotować na dużym ogniu 14 minut lub aż mieszanina jest zredukowana do około 1/4 szklanki.
Dodać bulion i gotować 15 minut lub aż mieszanina jest zredukowana do około 3/4 szklanki.
Dodaj odparowane odtłuszczone mleko i gotuj 10 minut lub aż mieszanina zmieni kolor karmelu i zmniejszy się do około 1/4 szklanki. Wymieszać z solą i 1/8 łyżeczki pieprzu.
SOS rozpuścić równomiernie na połówkach piersi kurczaka.