Pierś indycza z agawy z sosem Sherry
Pierś z indyka Polana agawą z sosem Sherry jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 392 kalorie, 64G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 4,22 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka piersi z indyka, sól morska, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pierś indycza z agawy z sosem Sherry, Wędzona Agawa-Dijon Solona Pierś Z Indyka, oraz Kanapki z indykiem na gorąco z sosem Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierś indyka osuszyć i natrzeć 2 1/2 łyżeczki soli morskiej i 1 łyżeczkę pieprzu. Jeśli masz czas, schłodzić pierś w naczyniu do pieczenia, przykrytym, na noc(patrz notatki kucharzy).
Odstawić indyka w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 218° z regałem w dolnej trzeciej. Umieścić indyka na półce na patelni i piec 30 minut.
Zmniejsz piekarnik do 204° i rozrzuć plasterki cebuli na dnie patelni.
Dodaj 1 szklankę wody i nadal piec, aż termometr włożony w najgrubszej części piersi, blisko, ale nie dotykając kości, rejestry 160 ° F, 30 do 40 minut.
Podczas pieczenia indyka, wymieszaj nektar z agawy i ocet w małym niereaktywnym rondlu i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje i zmniejszy się do 3 łyżek stołowych.
Zdejmij z ognia, ale utrzymuj ciepło.
Pędzel glazury na indyka i pieczenia, aż termometr rejestruje 74°, 3 do 5 minut.
Przełożyć pierś z indyka na talerz i odstawić na 15 minut.
Gdy Indyk stoi, zdejmij stojak, zeskrobując pyszne kawałki na patelnię.
Okrakiem patelni na 2 palniki i dodać sherry, następnie deglaze patelni przez gotowanie sherry, mieszając i skrobanie się rumiane kawałki, przez 1 minutę.
Odcedzić ciecz przez sito do ciężkiego rondla.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i zachować na wolnym ogniu.
W międzyczasie, ubijać 1/2 szklanki wody powoli na mąkę w małej misce, aż zawiesina mąki będzie gładka, a następnie ubijać w 1 łyżce octu.
Dodać zawiesinę mąki do gotującego się wywaru, ubijając i doprowadzić sos do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijanie, 3 minuty.
Doprawić sosem solą i pieprzem oraz dodatkowym octem, w razie potrzeby.
Pierś z indyka pokroić w plasterki i podawać z sosem.
* Wcieranie soli w indyka to łatwy sposób, aby zbliżyć się do soczystych rezultatów, które uzyskasz z zanurzenia indyka w solance. Metoda ta zajmuje również mniej miejsca w lodówce niż solenie. Jeśli nie masz czasu, aby pozwolić indykowi usiąść na noc z solą, nie martw się. Nadal skończysz z pysznym, soczystym ptakiem.•Jeśli kupisz koszernego indyka, nie ma potrzeby odstawiać go na noc z solą, ponieważ już miał podobny zabieg.* Najprostszym sposobem na rzeźbienie indyka jest usunięcie dwóch mięsistych połówek piersi w dwóch oddzielnych kawałkach z obu stron mostka i żeber, a następnie pokrój je w poprzek.