Piersi z kurczaka z ziemniakami i puree z groszku
Piersi z kurczaka z ziemniakami i puree Groszkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 768 kalorii, 71g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka groszku dla niemowląt, połówki piersi kurczaka na kości, mięta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka z ziemniakami i puree z groszku, Puree ziemniaczane z groszkiem i miętą, oraz Tłuczone ziemniaki z groszkiem.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia wrzucić połówki ziemniaków z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy ziemniaki przez około 35 minut lub do miękkości i rumiane. Odstaw ziemniaki na bok. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Tymczasem w dużej patelni żaroodpornej roztopić 3 łyżki masła. Przyprawić połówki piersi kurczaka solą i pieprzem i dodać do patelni, skórki w dół, wraz z gałązkami tymianku. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż skóra jest dobrze rumiane, o 15 protokół. Obróć i gotuj przez 5 minut dłużej, fastrygując od czasu do czasu sokami z patelni.
Kurczaka przełożyć do piekarnika i piec przez około 15 minut, aż się ugotuje.
Dodać kurczaka do ziemniaków i ogrzać. Rezerwy 3 łyżki stopionego tłuszczu z patelni.
Wylać pozostały tłuszcz z patelni i wyrzucić gałązki tymianku.
Dodaj 1/2 szklanka wina na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać posiekany tymianek i 2 łyżki schłodzonego masła, 1 łyżka stołowa na raz. Doprawić solą i pieprzem.
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać zielony groszek, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 3 protokół.
Odcedzić groszek, przełożyć połowę do robota kuchennego i grubo puree. Przecier wymieszać z pozostałym groszkiem.
Dodaj zarezerwowany tłuszcz z patelni wraz z pozostałymi 2 łyżkami wina i mięty. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć piersi kurczaka i ziemniaki na talerze. Łyżka puree grochu obok i podawać z sosem patelni.