Piersi z kurczaka z pomidorami i oliwkami
Piersi z kurczaka z pomidorami i oliwkami zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, pomidory winogronowe, dressing z oleju i octu oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone piersi kurczaka śródziemnomorskiego z pomidorami, oliwkami, kaparami i czosnkiem, Greckie piersi z kurczaka w panko z pomidorami, oliwkami Kalamatan, fetą i bazylią, oraz Piersi kurczaka duszone w pomidorach z zielonymi oliwkami.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Kurczaka posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Umieść kurczaka na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj przez 6 minut z każdej strony lub aż kurczak zostanie gotowy. Trzymaj ciepło.
Połączyć pomidory, 1 1/2 łyżki dressing, i oliwki na średniej patelni na średnim ogniu, i gotować przez 2 protokół lub aż pomidory lekko zmiękną i mieszaninę dokładnie ogrzewa, mieszając od czasu do czasu.
Kurczaka posmarować pozostałym 1 1/2 łyżki sosu.
Pokroić każdą pierś z kurczaka w pół na plastry 3/4 cala. Każdą połowę piersi kurczaka przełożyć 1/4 szklanki mieszanki pomidorowej.
Każdą porcję posypać 2 łyżkami sera i rozdartymi liśćmi bazylii.