Piersi z kaczki z musztardą i kandyzowanymi Kumkwatami
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Piersi z kaczki z musztardą i kandyzowanymi Kumkwatami mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 46g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka rozmarynu, wody, kumkwatu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi Kumkwatami, Czekolada Pavlova Z Kandyzowanymi Kumkwatami, oraz Sernik pomarańczowy z kandyzowanymi Kumkwatami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu połączyć wino z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i 1/2 łyżeczki każdej z ziarnistej musztardy i rozmarynu.
Dodać piersi kaczki i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Tymczasem doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Dodać plastry kumquat i dusić na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 5 protokół.
Odcedzić plastry kumkwatu. W tym samym rondlu, połączyć cukier i wodę i doprowadzić do wrzenia mieszając rozpuścić cukier.
Dodać plastry kumkwatu i dusić na umiarkowanym ogniu przez 8 minut.
Przełożyć kumkwaty wraz z syropem cukrowym do żaroodpornej miski.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Wyjąć piersi kaczki z marynaty; zarezerwować marynatę. Przyprawić piersi kaczki solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Włączyć piersi kaczki, zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż rumiane na dole i średnio rzadkie, 2 do 3 minut dłużej.
Przełożyć piersi kaczki na rozgrzane talerze.
Dodaj szalotki, jalapeo i pozostałe 1/2 łyżeczka rozmarynu na patelni i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać zastrzeżoną marynatę z kaczki i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż syropy, o 3 protokół.
Dodajemy kumkwaty i ich syrop i gotujemy na wolnym ogniu. Wymieszać w musztardzie Dijon i pozostałe 1 łyżeczka musztardy ziarnistej i zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem.
Na piersi kaczki polać sosem kumkwatowym i podawać.