Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka miodu, sól koszerna, popękany pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piersi Z Kaczki W Sosie Żurawinowo-Miodowym, Piersi Z Kaczki Z Kolendry, oraz Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj piersi kaczki: odciąć nadmiar tłuszczu i skóry z piersi kaczki do neaten wygląd, ale pozostawić tyle tłuszczu, aby pokryć jedną stronę mięsa dla smaku. Zdobądź skórę w krzyżowym wzorze i przyprawiaj obie strony.
Pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.Przygotuj sos kolendrowy z miodu: wysusz nasiona kolendry na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż wydzielą pikantny aromat i będą ciemne (ale nie przypalone), około 3 do 5 minut.
Umieścić w moździerzu i zmiażdżyć tłuczkiem.
Miód i sos sojowy umieścić w dużym rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Dodać bulion i pokruszone nasiona kolendry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Umieścić pierś, od strony skóry w dół,na chłodnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować przez 10 minut, często naciskając kaczkę, aby była jak najbardziej płaska.
Usuń cały tłuszcz z patelni, Odwróć kaczkę i gotuj przez kolejne 7 minut lub do czasu, aż zrobisz to według własnych upodobań.
Niech kaczka odpoczywa na stojaku w pobliżu pieca przez 5 do 10 minut.
Podawać: pokroić kaczkę i ułożyć z ciastami Polenta, jeśli używasz.
Skropić sosem na talerzu i udekorować kolendrą.