Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym

Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka miodu, sól koszerna, popękany pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piersi Z Kaczki W Sosie Żurawinowo-Miodowym, Piersi Z Kaczki Z Kolendry, oraz Pieczone na patelni piersi z kaczki z sosem Sherry, miód i tymianek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj piersi kaczki: odciąć nadmiar tłuszczu i skóry z piersi kaczki do neaten wygląd, ale pozostawić tyle tłuszczu, aby pokryć jedną stronę mięsa dla smaku. Zdobądź skórę w krzyżowym wzorze i przyprawiaj obie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MięsoMięso
2
Pozostaw w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.Przygotuj sos kolendrowy z miodu: wysusz nasiona kolendry na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż wydzielą pikantny aromat i będą ciemne (ale nie przypalone), około 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
KolendraKolendra
MiódMiód
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić w moździerzu i zmiażdżyć tłuczkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Miód i sos sojowy umieścić w dużym rondlu i powoli doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodać bulion i pokruszone nasiona kolendry i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
StadoStado
1
Umieścić pierś, od strony skóry w dół,na chłodnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gotować przez 10 minut, często naciskając kaczkę, aby była jak najbardziej płaska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usuń cały tłuszcz z patelni, Odwróć kaczkę i gotuj przez kolejne 7 minut lub do czasu, aż zrobisz to według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Niech kaczka odpoczywa na stojaku w pobliżu pieca przez 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
4
Podawać: pokroić kaczkę i ułożyć z ciastami Polenta, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cała KaczkaCała Kaczka
5
Skropić sosem na talerzu i udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SOSSOS
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn