Piersi z kaczki z brokułami Rabe

Piersi z kaczki z brokułami Rabe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 379 kalorii, 42g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 6,88 zł / porcja, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka sosu sojowego, ząbki czosnku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest spektakularne. Spróbuj Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe, Makaron z pancettą, brokułami lub brokułami i orzeszkami pinii, oraz Brokuły I Brokuły Rabe Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierś z kaczki natrzeć sosem sojowym i 1 łyżką sherry.
Marynować w temperaturze pokojowej do 1 godziny.
Gotować brokuły rabe we wrzącej osolonej wodzie, aż jasnozielony, o 2 protokół.
Ostudzić, grubo posiekać i odstawić.
Piersi kaczki przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Podgrzać dużą niereaktywną patelnię na dużym ogniu.
Dodać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, a gdy już prawie pali, dodać piersi kaczki, skórkę w dół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra jest brązowy i chrupiące, o 4 protokół. Włączyć piersi i gotować z drugiej strony, aż rumiane, o 3 protokół średnio rzadkie.
Przenieść kaczkę na talerz i wlać tłuszcz z patelni.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni.
Dodać cebulę i paprykę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać z czosnkiem i pastą anchois i gotować przez 1 minutę. Wymieszać z brokułami, doprawić solą i pieprzem.
Dodać pozostałe 3 łyżki sherry i dusić na umiarkowanie dużym ogniu przez 2 minuty. Masło wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Powrót piersi kaczki, strony skóry do góry, na patelni, aby podgrzać krótko.
Brokuły przełożyć na talerze, ułożyć piersi kaczki obok i podawać od razu.
Podawać z: pieczonymi ziemniakami.
Rekomendacja wina: intensywność kaczki, czosnku, cebuli i sherry dodaje mocnego słodkiego smaku. Rhne, takie jak Domaine Raspail Gigondas z 1993 lub Guigal CTES du Rhne z 1992, mogą zapewnić kontrastową nutę owocową.