Piersi kurczaka z mąką kukurydzianą-skórką z kolendry i czarną fasolą-salsą Mango
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać piersi kurczaka z mąki kukurydzianej-kolendra Crust i Black Bean-Mango Salsan spróbować. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 35g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, cebulę, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi z kurczaka ze skórką z mąki kukurydzianej i salsą z Czarnej Fasoli, Przyprawiony Kurczak z czarną fasolą i salsą Mango, oraz Grillowany kurczak z czarną fasolą Mango Salsa Skinnytaste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 8 składników w dużej misce. Rzucać, aby połączyć. Doprawić salsę solą i pieprzem. Przykryć; odstawić na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Wymieszać mąkę kukurydzianą i kolendrę w płytkiej misce.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Obficie spryskaj dużą patelnię nonstick sprayem nonstick.
Miejsce patelnia na średnim ogniu. Po 1 stronie każdej piersi kurczaka posmarować mieszanką mąki kukurydzianej.
Miejsce 4 piersi z kurczaka, strona mąki kukurydzianej w dół, w patelni; gotować, aż złoty na dole, o 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Odwróć kurczaka. Gotować kurczaka aż gotowane przez, o 5 minut dłużej.
Przenieść kurczaka do blachy do pieczenia. Ogrzać w piekarniku. Wytrzeć patelnię, a następnie spryskać więcej sprayu nonstick. Powtórz z pozostałymi 4 piersiami z kurczaka.
Pokrój piersi kurczaka ukośnie w plastry o grubości 1/2 cala.
Przenieś na talerze. Łyżka salsy na szczycie kurczaka i podawać.
W porcji: kalorie, 296; tłuszcz całkowity, 6 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 96 mg.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.