Piersi kurczaka Thomasa Kellera z estragonem

Need a danie główne bezglutenowe? Piersi kurczaka Thomasa Kellera z estragonem mogą być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. 340 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka soli koszernej, piersi z kurczaka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Maślanka Thomasa Kellera smażony kurczak, Gotuj książkę: Thomas Keller ' S One-Pot Roast Chicken, oraz Ulubiony prosty Pieczony kurczak Thomasa Kellera dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć paprykę i curry w proszku.
Posypać mieszaninę po obu stronach piersi kurczaka. Jeśli czas na to pozwala, przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin.
Połóż piersi kurczaka między dwoma dużymi kawałkami folii i delikatnie Funt je, aż będą jednolicie grubości 1/4 cala. Obie strony obficie doprawić solą.
Rozgrzej ponad do 93° i umieść blachę do pieczenia z ustawionym stojakiem chłodzącym na środku. W dużej (14-calowej) patelni, podgrzać film oleju rzepakowego na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Na patelnię ułożyć dwie piersi z kurczaka (gładkie) i gotować na złoty kolor, 1-2 minuty. Odwróć piersi i gotować z drugiej strony, aż złoty, uważając, aby nie rozgotować cienkie piersi.
Przenieś do stojaka, dodaj trochę więcej oleju do patelni w razie potrzeby i powtórz z innymi piersiami.
Na patelnię wylać pozostały olej i dodać 1 łyżkę masła.
Dodać szalotkę i gotować, aż tylko miękkie, o 3 sekund, następnie dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać wywar z kurczaka, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Wymieszać posiekany estragon i zdjąć z ognia.
Dodać pozostałe masło i obracać patelnię, aż po prostu stopiony w błyszczącym sosie.
Wlać wszelkie nagromadzone soki na blasze do pieczenia i zawirować, aby połączyć.
Kurczaka ułożyć na półmisku, polać sosem i podawać od razu.