Piersi Kurczaka Prowansalskie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać piersi kurczaka prowansalskie spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz olej roślinny, oliwki utwardzone solanką, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane Piersi Kurczaka Prowansalskie, Kurczak Prowansalski, oraz Kurczak Prowansalski.
Instrukcje
Pomidory rdzeń i pokroić płytkie X na dnie każdego, a następnie blanszować w średnim garnku z wrzącą wodą 10 sekund.
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Obrać, posiekać i drobno posiekać.
Kurczaka osuszyć i posypać po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, następnie zanurzyć w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska, następnie gotować kurczaka, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
Dodać czosnek i pastę anchois na patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się brązowe kawałki. Wymieszać w pomidory, bulion, i oliwki i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje w sosie, 8 do 10 protokół.
Ubij masło i wszelkie soki z talerza.
Dodać kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż tylko przez, o 1 minutę.
Podawać posypane bazylią.