Krem jajeczny na parze z Niebieskim Krabem i kwitnącym szczypiorkiem
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.55 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 106 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Jeśli masz kombu, sos sojowy, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Portugalskie Tarty Z Budyniem Jajecznym, Karczochy dla dzieci gotowane na parze z sosem cytrynowo-brązowo-maślanym i szczypiorkiem, oraz Krab, Szczypiorek I Pęczki Brie.
Instrukcje
Grzyby dusić w wodzie w małym rondlu5 minut, a następnie niech strome off ciepła 10 minut.
Dodaj kombu i wróć tylko na wolnym ogniu. Wyłączyć ogień i dodać płatki bonito, a następnie niech strome 10 minut. Odcedzić materiał przez sito o drobnych oczkach do miski lub miary szklanej, odrzucając ciała stałe. Schłodzić dashi do temperatury pokojowej.
Ubij jajka i 1 1/2 szklanki schłodzonego dashi w średniej misce, a następnie ubijaj pozostałe składniki kremu.
Podziel między miski. Każdy szczelnie przykryć folią i ułożyć w stojaku na parowiec. Para, pokryta, nad gotującą się wodą, aż ledwo ustawi się w środku, 8 do 10 minut.
Wyjąć garnek z ognia i odstawić, przykryty, 2 do 3 minut. (Krem będzie nadal ustawiony.)
Blanszować szczypiorek w średnim garnku z wrzącą osoloną wodą 30 sekund, a następnie przenieść do łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Szczypiorek na sucho.
Pokroić na kawałki 3/4 cala i delikatnie połączyć z kraba i pozostałych składników.
Wierzch ciepłe kremy z mieszaniną krabów.
Dashi można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić.