Pierogi Z Jabłkami
Pierogi z jabłkami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 812 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, mąkę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pierogi Z Jabłkami, Pierogi Z Jabłkami, oraz Pierogi Z Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 218°. w dużej misce, wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w maśle, za pomocą blendera lub widelca, aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, dobrze mieszając widelcem, aż cała mąka będzie zwilżona. Zbierz ciasto razem i naciśnij go w prostokąt 6x4 cala.
Lekko posypać mąkę na deskę do krojenia lub blat.
Odciąć 1/3 ciasta nożem; odstawić. Na posmarowanej mąką powierzchni umieścić 2/3 ciasta. Równomiernie spłaszczyć ciasto, za pomocą rąk lub wałka do ciasta, na 14-calowy kwadrat; pokroić na 4 kwadraty. Pozostałe 1/3 ciasta spłaszczyć na prostokąt o wymiarach 14x7 cali; pokroić na 2 kwadraty. Będziesz miał 6 kwadratów ciasta.
Usuń koniec łodygi z każdego jabłka.
Umieść jabłko na desce do krojenia. Za pomocą noża do parkowania, przeciąć wokół rdzenia, popychając nóż prosto w dół na dno jabłka i podciągnąć. Przesuń nóż i wykonaj następne cięcie. Powtarzaj, aż do przecięcia wokół rdzenia jabłka. Wypchnij rdzeń z jabłka. (Lub usuń rdzenie za pomocą Apple corer.) Jabłka obrać nożem do parkowania.
Umieść 1 jabłko na środku każdego kwadratu ciasta. W małej misce wymieszać rodzynki i orzechy. Wypełnij środek każdego jabłka mieszaniną rodzynek. Zwilżyć rogi każdego kwadratu niewielką ilością wody; przynieść 2 przeciwległe rogi ciasta na jabłko i naciśnij rogi razem. Wchodzisz na boki pozostałych rogach; przynieść rogi nad jabłkiem i naciśnij razem.
Umieścić pierogi w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9 cali (3-quart).
W rondlu 2-quart podgrzać brązowy cukier i 1 1/3 szklanki wody do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Ostrożnie wlać syrop cukrowy wokół pierogów.
Piec około 40 minut, łyżki syropu na jabłkach 2 lub 3 razy, aż ciasto jest rumiane i jabłka są miękkie po przekłuciu widelcem.
Podawać na ciepło lub schłodzone z syropem z patelni.