Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym
Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 406 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 65 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony imbir, melasę o łagodnym smaku, brandy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Piernik czekoladowy z sosem pomarańczowym, Sos Cytrynowy Twardy Z Piernikiem, oraz Placek dyniowy budyń chlebowy z twardym sosem Bourbon-Pecan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w małej misce; wymieszać, aby dobrze wymieszać. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Płaszcz wewnątrz i na środku rurki z 6-do 8-cup budyń formy lub ciasto Bundt patelni z nonstick sprayu, a następnie obficie z masłem. Mąkę przesiać, a następnie 6 składników do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić jajka, po 1 na raz, następnie marmoladę, melasę i skórkę pomarańczową.
Dodać mieszankę mąki i ubić tylko do wymieszania.
Przenieść ciasto do przygotowanej formy. Formę szczelnie przykryć folią.
Umieść stojak na parowiec w dużym garnku.
Umieść formę budyniową na stojaku. Napełnij garnek wystarczającą ilością wody, aby zbliżyć się do połowy pleśni. Doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryj garnek i budyń parowy, aż tester włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty, dodając więcej wrzącej wody w razie potrzeby, aby utrzymać poziom, około 1 godziny 15 minut. Używając rękawic kuchennych jako pomocy, Usuń pleśń z garnka. Odkryć i odstawić 10 minut.
Przetnij wokół górnej części środka i boków budyniu, aby poluzować. Obróć budyń na stojaku i ostudzić 20 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Powrót do formy; przykryć i schłodzić. Resteam 45 minut, aby ogrzać, a następnie skręcić z formy.)
Przełożyć budyń na talerz.
Budyń pokroić w kliny; podawać z sosem.