Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami

Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami
Jeśli $2.3 za porcję spada w budżecie, piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami mogą być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 831 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, złoty brązowy cukier, długie kawałki imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ricottan i kandyzowane puddingi owocowe, Puddingi ryżowe z karmelowymi jabłkami Galan, oraz Kandyzowane Pierniki Męskie.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w dużym garnku. Zagotować na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie i przezroczyste, a jabłka grubo okryją, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CydrCydr
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć do miski i ostudzić. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
3
Ubić pierwsze 7 składników w średniej misce, aby wymieszać. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać brązowy cukier i jajko i ubić do wymieszania. Ubić melasę, następnie mieszaninę mąki. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piecz pierniki, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść patelnię do stojaka i ostudzić pierniki całkowicie na patelni. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć patelnię folią; odstawić w temperaturze pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Połączyć mleko, świeży imbir i ziarna pieprzu w ciężkim średnim rondlu; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
PieprzPieprz
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia.
10
Ubić jajka, cukier, wanilię, mielony imbir i sól w średniej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj. Odcedź krem do średniej miski; wyrzuć ciała stałe do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Pokroić piernik w kostkę o średnicy 1/2 cala, aby zmierzyć 5 1/3 szklanki (zachowaj pozostały piernik do innego użycia). Kostki piernika podzielić na osiem 3/4 szklanki budyniu lub ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
W każdej filiżance piernik zalać kremem, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
13
Odstawić na 15 minut, aby piernik wchłonął trochę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
14
Umieścić kubki w patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków kubków. Patelnię przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
16
Piecz puddingi aż do Ustawienia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Wyjąć z łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
18
Podawaj puddingi ciepłe lub w temperaturze pokojowej, zwieńczone kandyzowanym dekorowaniem jabłkowym i lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana

Składniki

4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)Cukierki kukurydziane, dodatkowe precle i owalne ciasteczka czekoladowe z kremem (w całości i pokruszone)2Średnia żółta cebula, posiekananiesłodzony cydr jabłkowy lub sok jabłkowyniesłodzony cydr jabłkowy lub sok jabłkowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogroch fioletowygroch fioletowy12 łyżeczki czosnku w proszkucały czarny pieprzcały czarny pieprz8krewetki i żyłkiLody lub crème fraîcheLody lub crème fraîche1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.4-calowe kawałki świeżego imbiru (około, obrane, grubo pokrojone4-calowe kawałki świeżego imbiru (około, obrane, grubo pokrojone1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Jabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, pokrojone w kostkę 1/3 cala (około 4 1/2 szklanki)Jabłka Granny Smith, obrane, rdzeniowane, pokrojone w kostkę 1/3 cala (około 4 1/2 szklanki)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone12 łyżeczki czosnku w proszkuimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony0Batoniki toffi Heathdrobno zmielony czarny pieprzdrobno zmielony czarny pieprz1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemelasa o łagodnym smaku (lekka)melasa o łagodnym smaku (lekka)0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa(1 kij) niesolone masło, temperatura pokojowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn