Piernikowe Ciasto Zamkowe

Piernikowe Ciasto Zamkowe
Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 12 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać okrągłe cukierki miętowe, betty cukierki posypki i holly dekory, betty rich & kremowy lukier waniliowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Zamek Księżniczki, Tort Nawiedzony Zamek, oraz Średniowieczne Ciasto Zamkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 163°. obficie nasmarować i lekko mąkę Nordic Ware Castle Bundt cake pan, lub spryskać patelnię sprayem do pieczenia z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodać ciasto zgodnie z zaleceniami ciasto mix box.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
3
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Piec 34 do 43 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Używając ząbkowanego noża, przycinaj ciasto nawet z wierzchem patelni, jeśli to konieczne. Obróć patelnię do góry nogami na stojak chłodzący; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Ciasto umieścić na 12-do 15-calowym talerzu, tacy lub kawałku tektury pokrytej folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Umieść roztopione chipsy czekoladowe w małej plastikowej torbie do przechowywania żywności; odciąć mały róg torby. Rurki stopionej czekolady na ciasto zarys drzwi i szyb okiennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
7
Używając niewielkiej ilości lukru, przymocuj okrągłe cukierki do 4 cukierków; pozostaw do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
8
Umieść pozostały lukier w rogu małej, zamykanej w kuchence mikrofalowej plastikowej torby do przechowywania żywności. Worek uszczelniający; mikrofalówka na wysokości 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
9
Odciąć mały kącik torby. Lukier rurowy do dekoracji dachu, szczytów wież i okien. Udekoruj górę i boki zamku gumdrops.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
3 Szklanki Lukru Waniliowego3 Szklanki Lukru Waniliowego
10
Umieść patyczki cukierków (zwieńczone okrągłymi cukierkami) na szczycie każdej wieży; w razie potrzeby mżawka z lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
11
Dodaj 2 liście mięty do przedniego wejścia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
12
Zwiń pozostały liść mięty i uformuj kształt wieńca; przymocuj do drzwi za pomocą niewielkiej ilości lukru. Udekoruj wieniec i wejście z posypką cukierków zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
Pomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem SpożywczymPomarańczowy I Pasta Z Barwnikiem Spożywczym
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Posyp jadalny brokat wokół całego zamku i na szczycie zamku, aby wyglądał jak śnieg. Przechowywać luźno przykryte.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn