Piernikowe Ciasto Zamkowe
Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 12 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odebrać okrągłe cukierki miętowe, betty cukierki posypki i holly dekory, betty rich & kremowy lukier waniliowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Zamek Księżniczki, Tort Nawiedzony Zamek, oraz Średniowieczne Ciasto Zamkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 163°. obficie nasmarować i lekko mąkę Nordic Ware Castle Bundt cake pan, lub spryskać patelnię sprayem do pieczenia z mąką.
Dodać ciasto zgodnie z zaleceniami ciasto mix box.
Piec 34 do 43 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Używając ząbkowanego noża, przycinaj ciasto nawet z wierzchem patelni, jeśli to konieczne. Obróć patelnię do góry nogami na stojak chłodzący; usuń patelnię. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Ciasto umieścić na 12-do 15-calowym talerzu, tacy lub kawałku tektury pokrytej folią.
Umieść roztopione chipsy czekoladowe w małej plastikowej torbie do przechowywania żywności; odciąć mały róg torby. Rurki stopionej czekolady na ciasto zarys drzwi i szyb okiennych.
Używając niewielkiej ilości lukru, przymocuj okrągłe cukierki do 4 cukierków; pozostaw do wyschnięcia.
Umieść pozostały lukier w rogu małej, zamykanej w kuchence mikrofalowej plastikowej torby do przechowywania żywności. Worek uszczelniający; mikrofalówka na wysokości 10 sekund.
Odciąć mały kącik torby. Lukier rurowy do dekoracji dachu, szczytów wież i okien. Udekoruj górę i boki zamku gumdrops.
Umieść patyczki cukierków (zwieńczone okrągłymi cukierkami) na szczycie każdej wieży; w razie potrzeby mżawka z lukrem.
Dodaj 2 liście mięty do przedniego wejścia.
Zwiń pozostały liść mięty i uformuj kształt wieńca; przymocuj do drzwi za pomocą niewielkiej ilości lukru. Udekoruj wieniec i wejście z posypką cukierków zgodnie z życzeniem.
Posyp jadalny brokat wokół całego zamku i na szczycie zamku, aby wyglądał jak śnieg. Przechowywać luźno przykryte.