Piernikowe ciasteczka II
Piernikowe ciasteczka II to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 72 porcjami. Ten deser ma 90 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Ten przepis jest lubiany przez 911 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, melasę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane, oraz Piernikowe Ciasteczka Męskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, imbir, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon przesiać; odstawić.
W średniej misce wymieszać skracanie, melasę, brązowy cukier, wodę, jajko i wanilię, aż będzie gładka. Stopniowo mieszaj suche składniki, aż do całkowitego wchłonięcia. Podzielić ciasto na 3 kawałki, pat w dół do 1 1/2 cala grubości, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala.
Wytnij na żądane kształty za pomocą foremek do ciastek.
Umieść ciastka w odległości 1 cala od siebie na nieprzetworzonym arkuszu ciastek.
Piec przez 10 do 12 minut w nagrzanym piekarniku. Po zakończeniu ciasteczek będą wyglądały na suche, ale nadal będą miękkie w dotyku.
Wyjąć z blachy do ostygnięcia na stojakach z drutu. Gdy ostygnie, ciasteczka mogą być matowe z lukrem do wyboru.