Piernik Żurawinowo-Brzoskwiniowy
Piernik żurawinowo-brzoskwiniowy może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 90 centów za porcję. Ten deser ma 332 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mocno brązowy cukier, koktajl z soku żurawinowego, brzoskwinię w syropie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Piernikowy Drobiazg, Piernikowy Drobiazg, oraz Drobiazg Z Piernika Paleo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. przygotować i piec piernik mix zgodnie z zaleceniami na opakowaniu za pomocą wody i jajka.
Zdjąć z patelni; umieścić na stojaku z drutu. Schłodzić 1 1/2 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
Tymczasem w średnim rondlu połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon; dobrze wymieszaj.
Dodaj sok żurawinowy i żurawiny. Gotować na średnim ogniu, aż bąbelki, zgęstnieje i większość żurawiny pęknie, stale mieszając.
Umieścić folię na powierzchni mieszanki żurawiny; odstawić.
W średniej misce, przygotować pudding mix zgodnie z zaleceniami na opakowaniu za pomocą mleka. W małej misce ubijaj śmietanę do uzyskania miękkich szczytów. Złożyć 1 szklankę budyniu na bitą śmietanę. Rezerwa pozostałego puddingu.
Piernik pokroić w 1-calowe kostki. Ułóż 1/3 kostek piernika na dnie przezroczystego szkła 2 1/2-quart soufflé dish lub trifle bowl. Wierzch z połową plasterków brzoskwini; łyżka połowy mieszanki żurawiny nad brzoskwiniami. Doprawić jeszcze 1/3 piernika. Wierzch z pozostałymi brzoskwiniami; łyżka puddingu nad brzoskwiniami. Wierzch z pozostałym piernikiem. Naciśnij lekko do kompaktowych warstw. Łyżka pozostałej mieszanki żurawinowej na pierniku. Wierzch z bitą śmietaną i budyniem. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny lub na noc przed podaniem.