Piernik Owocowy
Piernik owocowy to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka morelowej brandy, kawałków owoców, orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Piernikowe Ciasteczka Owocowe, Biały owocnik: lekki owocnik Nanna Jepson, oraz Fruktkaka (Szwedzki Owocnik .... Nie Jak American Fruitcake) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz suszone kawałki owoców, żurawiny i 1/4 filiżanki brandy w średniej misce.
Umieścić ciasto wymieszać w dużej misce; zrobić dobrze w centrum.
Dodać wodę i jajko, mieszając aż do wymieszania. Wymieszaj nasączone suszone owoce i posiekane orzechy pekan. (Ciasto nie jest tak grube jak typowe ciasto owocowe.)
Wlać ciasto do nasmarowanej 9" x 5" Bochenek.
Piec w 350 przez 55 do 60 minut lub aż długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni. Otwory Poke w bochenek w odstępach 1", za pomocą długiego drewnianego pick.
Pędzel pozostałe 2 łyżki brandy na bochenek. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przechowywać w szczelnym pojemniku 2 do 3 dni przed podaniem.