Piernik

Piernik
Piernik może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 9 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 405 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz mielone goździki, melasę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukry, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać jajko, ubijając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Dodaj melasę, ubijając, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
5
W dużej misce wymieszać mąkę i kolejne 8 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wlać do 9 lekko natłuszczonych (6-oz.) ramekins.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piec w temperaturze 350 przez 24 do 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ostudzić na stojaku z drutu 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Podawać na ciepło z bitą śmietaną lub skropić rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
GlazuraGlazura
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
11
Uwaga: pierniki można wypiekać na posmarowanej i posmarowanej mąką 9-calowej kwadratowej patelni. Zwiększ czas pieczenia do 50 do 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje9
Ocena Zdrowia4
Magazyn