Pieprzowy Tuńczyk Bruschetta
Pieprzowy tuńczyk Bruschettan jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieczonej papryki w wodzie, bagietka, estragon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieprzone Kaboby Z Tuńczyka, Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Sałatka Z Tuńczyka Bruschetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotka 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek równomiernie na steki z tuńczyka.
Posypać 1 łyżeczkę pieprzu po obu stronach tuńczyka, naciskając pieprz do tuńczyka.
Wieszak na grilla z natryskiem do gotowania; umieścić na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Umieścić tuńczyka na stojaku; grill, pokryte, 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane z widelcem.
Płatek tuńczyka w średniej misce.
Odcedzić czerwoną paprykę, zastrzegając płyn. Posiekać tyle papryki, aby zmierzyć 3/4 szklanki. Pozostałą paprykę i płyn należy zachować do innego użycia.
Do tuńczyka dodaj pokrojoną paprykę, pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, estragon i sok z cytryny, lekko mieszając. Drobno posiekać 1 ząbek czosnku; dodać do mieszanki tuńczyka. Odstawić.
Lekko pokryć obie strony kromek chleba sprayem do gotowania.
Pozostałe 1 ząbek czosnku pokroić na pół; kromki chleba natrzeć pokrojonymi bokami czosnku. Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do lekko rumiane, obracając raz. Łyżka mieszanki tuńczyka równomiernie na kromkach chleba.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot]()
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.