Pieprzna Grillowana Okra Z Sosem Cytrynowo-Bazyliowym
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Peppery Grillowana Okra z sosem cytrynowo-bazyliowym może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.49 za porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, Bazyl, okra i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nie tak smażona Okra z sosem Scallion Dipping, Indonezyjska grillowana fasolka szparagowa z sosem cytrynowym aioli, oraz Cajun Tempuran Okra z sosem Scallion Dipping dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć sitko z siatki drucianej z 3 warstwami gazy lub 1 (12 filiżanek) filtrem do kawy.
Umieść sitko na misce. Łyżka jogurtu do sitka. Przykryć i schłodzić 24 godziny.
Usuń jogurt, odrzucając napięty płyn.
Rozgrzej grill do 400 do 450 (wysoka) ciepła.
Jogurt wymieszać, bazylia, 3 Składniki, 1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Wrzucić razem okra, oliwa z oliwek, i pozostałe 1 łyżeczka. sól i 1 łyżeczka. pieprz w dużej misce.
Okra grillowa, przykryta pokrywą grilla, ponad 400 do 450 (wysoka) ciepła 2 do 3 minut z każdej strony lub do miękkości. Fajne 5 minut.
Okra przełożyć do naczynia i podawać z sosem do zanurzania.
Dekorować, w razie potrzeby.